3. Grahijada na Radošu - 3. Fazuľovy kotlík

(0 glasova)
3. Grahijada na Radošu  - 3. Fazuľovy kotlík Istaknuto

Dana 4.8.2018. u organizaciji Matice slovačke Radoš održat će se 3. Grahijada na Radošu - Fazuľovy kotlík. U natjecateljskom dijelu u 17:00 sati počinje natjecanje kuhara amatera. Svi sudionici će imati jednake osnovne namjernice koje osigurava organizator, dok začine donose sami. Tijekom natjecanja održat će se i 5. dječja likovna radionica Ljetna škola MS Radoš od 17:00 do 19:00 sati gdje će djeca praviti veliku razglednicu grada Iloka. Od 19:00 do 20:00 članovi MS Radoš, folklorne dječje i starije skupine, kazališne skupine i pjevačke skupine i gostujuća društva, izvest će kulturni program s tematikom berbe graha i njegove obrade.

Nakon završenog kuhanja graha, radionice i kulturnog programa uslijedit će ocjenjivanje skuhanog graha od strane samih natjecatelja. Svatko od sudionika dobit će zahvalnicu za sudjelovanje a prva tri mjesta diplome, pehar i prigodne nagrade. Nakon dodjele nagrada uslijedit će zabavni dio programa.

Ovaj gastro-kulturno-likovno-zabavni program omogućili su sljedeći pokrovitelji: generalni pokrovitelji Vlada Republike Hrvatske – Savjet za nacionalne manjine u RH, supokrovitelji: Grad Ilok, Vukovarsko – srijemska županija, Ured saborskog zastupnika za češku i slovačku nacionalnu manjinu Vladimira Bileka, Iločki podrumi d. d., Vinarija Srijem.

Prijave natjecatelja se zaprimaju osobno ili na tel +385 91 1986 003 (Zlatko Pucovski) do 2.8.2018. godine. Rezervacija/kotizacija po ekipi iznosi 30 kn i treba biti uplaćena do 2.8.2018. godine. U ekipi mogu biti najviše dvije osobe te se kuha količina za 10 osoba. Kotliće donose sami natjecatelji. Drvo za kuhanje osigurava organizator. Skuhani grah će se predati organizatoru koji će moći kušati svi posjetitelji ovog događanja.

DOBRO DOŠLI I DOBAR TEK!!!

MATICA SLOVAČKA RADOŠ

Napiši komentar

Provjerite jeste li unijeli sve potrebne informacije, označeno zvjezdicom (*). HTML kod nije dozvoljen.