Zasadanie RSŽZ pri MS

(1 Glasaj)

Matica slovenská po dlhšej časovej odmlke zvolala zasadanie Rady pre Slovákov žijúcich v zahraničí pri MS (ďalej len RSŽZ).  Na svojom rokovaní, ktoré sa konalo 11.11.2015 v Martine si za svoju predsedníčku priamou voľbou zvolilo Katarínu Melegovú-Melichovú (predsedníčka Matice slovenskej v Srbsku).  Podpredsednícke miesta budú zastávať: Alžbeta Hollerová-Račková (predsedníčka Celoštátnej slovenskej samosprávy v Maďarsku) a

Adrian Miroslav Merka (predseda Demokratického zväzu  Slovákov a Čechov v Rumunsku). Zasadania sa zúčastnilo pätnásť zahraničných delegátov z ôsmich štátov Európy (Chorvátsko, Švédsko, Maďarsko, Francúzsko, Srbsko, Rumunsko, Česko, Poľsko). Mandát v RSŽZ pri MS bude mať aj Kanada, Čierna  Hora a Ukrajina (ktoré s MS spolupracovali diaľkovo). Členmi Rady sa stali aj predseda SZSZ p. Vladimír Skalský a zástupca Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí, p. Pavol Meleg.

Napiši komentar

Provjerite jeste li unijeli sve potrebne informacije, označeno zvjezdicom (*). HTML kod nije dozvoljen.